Opis forum
Ukradłem koledze (temu samemu co zrobił muzykę) z klasy efekt nudy http://img198.imageshack.us/img198/4481/dj1m.jpg. Wydaje mi się ,że właśnie z takimi rzeczami powinien wyróżnić się nasz przewodnik !
Ty złodzieju szukaliśmy tego na geografixD
To Poli zrobił w około 5 minut. Myślę że warto mu dać jakieś zdjęcie aby zrobił z niego karykaturę
Moderator
autorów xD
miałem bardziej na myśli zdjęcia zabytków lub miejscy by narysować je inaczej.
Moderator
wtedy użytkownik przewodnika nie będzie wiedział o co chodzi, co to za miejsce tak przynajmniej mi się wydaje. Jak będą normalne zdęcia zabytków, będzie mu łatwiej wyłapać i zapamiętać
wg mnie to nie problem.
Zawsze obok można dodać inne zdjęcie. Karykatura wg mnie na tym polega, by narysować coś w inny sposób przypominając mniej lub bardziej orginał.
Moderator
nie "przebajerzajmy" tego przewodnika.. bo zacznie odstraszać a nie przyciągać. Zresztą, to tylko moje zdanie. Zróbcie jak uważacie, ja tu tylko sprzątam ;]
Bartek, słuchaj to była luźna propozycja
ale myślę że nie głupio by było poprosić kolegę o zrobienie okładki w ten sposób
Kiedy skończymy bazę, tzn.
skompletujmy opisy miejsc,
sprawdzimy, że są poprawne merytorycznie,
poprawimy je pod względem językowym.
zrobimy do nich zdjęcia,
naniesiemy na mapę,
będzie dobry moment, żeby wrócić do tematu karykatury.
Możemy skorzystać z rysunku/karykatury w sytuacji, gdy nie będzie zdjęcia lub nasunie nam się żart (tak jak ilustruje Zbigniew Jujka).
Wówczas karykatura pozbawi nas problemu, a czytelnik będzie widział, że nie umieściliśmy rysunku na siłę.